Autor: Kärt Blumberg • 13. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kehaline aktiivsus ei korva laste arvutiekraani taga veedetud aega

Arvuti- või teleriekraani taga veedetud tunde seostatakse laste psühholoogiliste probleemidega, hoolimata sellest, kuivõrd aktiivne on laps muul ajal.

Uue uurimuse kohaselt ei ole võimalik liigset teleriekraani taga veedetud aega ringijooksmise või trenniga korvata. Uuring viitab ka sellele, et paigalveedetud tegevuste olemus on seotud lapse vaimse tervisega, oluline pole sealjuures vaid ajaline seos, vahendas Tarbija24.

Eelnevad uuringud on välja toonud, et füüsiline aktiivsus mõjub hästi lapse psühholoogiale ning et liigne teleri- või arvutiekraani taga istumine on vaimse tervise seisukohalt halb. Mida varem ei teatud, oli see, kas üks tegevus suudab teise tegevuse kahjusid korvata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099