Autor: Kärt Blumberg • 14. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Lehmapiima alternatiivid - mis on mis?
Ajakiri Naised leidis erinevaid lehmapiima
alternatiive testides, et joogipiimaks sobib kõige paremini sojapiim, mis on
valgurikas ja kergesti seeditav, sarnaneb enim tavapiimaga ning on hea nii
külmalt kui kuumalt.
Kaerapiim on kolesterooli- ja laktoosivaba, kuid on tavapiimast oluliselt magusam, muidu aga leebe ja kaerale omase maitsega, sobides hästi küpsetistesse.
Kitsepiim tekitab kiiremini täiskõhutunde ja on paremini omastatav kui lehmapiim, kuid niisama joomiseks liiga intensiivse ja harjumatu maitsega; samuti on selle konsistents kooresem.