Autor: Violetta Riidas • 25. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pigem anda lapsele kohvi kui energiajooki

Kui tuleb valida, kas pakkuda lapsele energiajooki või kohvi, tuleks eelistada viimast, arvab Talllinna Tehnikaülikooli toiduteaduse õppetooli juhataja Raivo Vokk.

«Kui kohvitrendi kõrvale astub väga-väga jõuliselt energiajoogi trend, siis mina küll ütleksin, et jääme ikkagi kohvi juurde,» rääkis Raivo Vokk ETV hommikuprogrammis «Terevisioon», mida vahendas ERR Uudised.

Saatekülalise sõnul näitavad uuringud, et kergesti erutuvatele lastele ei maksa kohvi sisaldavat toiduainet pakkuda. Samuti ei maksaks kohvi juua väikestel lastel, kuid hea tervisega teismelistele ei ole see jook vastunäidustatud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099