Autor: Triin Tabur • 1. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Doktorikraad kogub populaarsust

Käesolev aasta on Tartu Ülikooli arstiteaduskonnale rekordiline – aasta lõpuks särab teadustaevas 20 uut meditsiinidoktorit ja õppima on asunud seniolematu hulk ehk 35 noort teadlast.

Arstiteaduskonna dekanaadi juhataja Tuuli Ruus märgib, et rekordilist doktorantide vastuvõttu soodustas tänavu mitu asjaolu.

Esiteks oli riiklik koolitustellimus (23 kohta) senisest suurem, kuna arstiteaduskonnas kaitstud tööde arv paistis teiste teaduskondadega võrreldes silma. Mõju on avaldanud ka kliinilise meditsiini doktorikooli avamine 2009. aasta septembris, mis võimaldab riigieelarvevälistel doktorantidel riigieelarveliste õppuritega samas mahus toetust saada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099