Autor: Triin Tabur • 2. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurt osa elanikest vaevab pikaajaline haigus

Eesti täiskasvanud elanikest 43 protsendil on enda hinnangul pikaajaline haigus ja vaid pooled inimestest tunnevad end väga hea tervise juures olevat, selgub statistikaameti värsketest andmetest.

Kõige rohkem vaevlevad Põlvamaa elanikud, kellest pikaajaliste haiguste küüsis on 64 protsenti statistikaameti sotsiaaluuringute raames küsitletutest. Lääne maakonnas on pikaajalisi haigeid 56 protsenti, Võrumaal 51 ja Ida-Virumaal 49 protsenti üle 16-aastatest, kirjutas Tarbija24.

Statistikaameti juhtivstatistiku Erika Taidre sõnul on pikaajaliste haiguste osakaal Eestis olnud läbi aastate 40 protsendi juures. «Maakonniti sõltuvad hinnangud sellest, milline on seal elanikkonna vanuseline koosseis.»

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099