Autor: Kadi Heinsalu • 9. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elulugu: Tartu uroloog Gotlieb-Johannes Tulmin

Sündinud olen Läänemaal, Kullamaa vallas, Kasija (end. Jõeääre) külas Törja talus 27. juulil 1927. aastal.

1947. aastal astusin TRÜ arstiteaduskonda - ravi osakonda, mille lõpetasin 1953. aastal arsti diplomiga. Enne ülikooli töötasin isa ja vanaisa talus igal suvel talutöödel.

Mõte arstiks õppida tekkis varakult Teenuse Algkooli 5. klassis, kus sain algteadmisi inimese anatoomiast ja füsioloogiast. Õppimine sujus normaalselt, intrielu jäi proovimata, kuna elasin erakorteris. Alates VI kursusest osalesin kirurgiaringi töös ja vabal ajal, kui võimalik, assisteerisin kliinikus operatsioonidel. Palju aega kulus ka spordile.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099