Autor: Triin Tabur • 11. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haiglate infosüsteemis vigased diagnoosid

Uus haiglate infosüsteem pakub patsientidele ennekuulmatuid diagnoose, nagu näiteks kopsuhaigus säärepiirkonnas ja rippkäsi vaagnaluus. Sotsiaalministeerium tunnistab viga.

«See on päris hea nali,» ütleb Eesti Reumatoloogia Seltsi esimees ja Ida-Tallinna keskhaigla reumatoloog Tõnu Peets. Samas on Peetsi sõnul kahetsusväärne ja lausa traagiline, et haiglate ametlik infosüsteem sellist nalja pakub, ja et sotsiaalministeerium pole viga ligi poole aasta jooksul parandada suutnud, kirjutas Postimees.ee.

Tragikoomilised juhtumid puudutavad haiglate infosüsteemi ESTER, mida kasutavad praegu Eestis kaks haiglat – Ida-Tallinna keskhaigla ja Läänemaa haigla.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099