Autor: Kärt Blumberg • 23. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs anti teine luba katsetele loote tüvirakkudega

USA ravimiamet andis sel aastal alles teise loa viia läbi kliinilised katsed embrüonaalsete ehk loote tüvirakkudega. Ettevõte Advanced Cell Technology teatas, et alustab katseid 12 patsiendiga, ravimaks progresseeruvat pimeduse vormi ehk Stargardti tõbe.

Katsed loote tüvirakkudega on tekitanud palju vaidlusi ning suure vastasseisu, kirjutas Reuters, vahendas LHV.ee.

Pooldajad ütlevad, et loote tüvirakkude kasutamine võib olla läbimurre meditsiinis ja anda võimaluse ravida selliseid haiguseid nagu Parkinsoni tõbi, alaealiste diabeet ja mitmeid teisi raskeid vigastusi. Vastased väidavad aga, et loote tüvirakkude kasutamine on ebaeetiline.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099