Autor: Kärt Blumberg • 26. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mehed viivitavad arstile minekuga, kuni suguhaigusest saab tõsine mure

Eesti mehed pelgavad arste ja ka suguhaiguste puhul viivitatakse spetsialisti poole pöördumisega seni, kuni tekib tõsine mure, rääkis laboris suguhaiguste diagnoosimisega tegelev molekulaarbioloog Kai Jõers.

Jõers võttis Vikerraadio hommikuintervjuus sõna täna algava meeste tervise nädala puhul ja tõi välja olulise probleemi – profülaktilises mõttes arsti poole pöördunud meeste proove laborisse praktiliselt ei jõuagi. Tihtipeale tulevad proovid meestelt, kellel on ravimata suguhaiguse tõttu tekkinud juba viljakusprobleemid, kirjutas Tarbija24.

Spetsialist märkis veel, et 60 protsenti suguhaigustest kulgeb meestel suuremate kaebusteta ja tegelikult ei pruugi mehed teadagi, et nad on haiged. Kui naistel on kujunenud harjumus käia aeg-ajalt naistearsti juures kontrollis, siis meestel taolist harjumust pole - mees saadetakse üldiselt tohtri juurde juhul, kui tema naisel on ilmnenud mingi probleem või tekib probleeme laste saamisel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099