Autor: Violetta Riidas • 2. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehin: Me ei tohiks olla kitsalt oma valdkonnas kinni

ASi Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse (VTAK) juhataja Riin Ehin pidas ettekande teemal "Kas mõni läbimurre vähiravis võib tulla ka Eestist?"

Meditsiiniteadust tehakse tegelikult kogu Eestis ja seda teeb oma töös iga arst, kui ta teeb oma patsiendi puhul teaduslikke järeldusi.

Vähkkasvaja on üks olulisemaid surmapõhjuseid arenenud maailmas. Selle diagnoosi saab elu jooksul iga teine mees ja iga kolmas naine. Eestis pannakse ca 6000 uut vähidiagnoosi aastas. Samas on meil tugev onkoloogia- ja onkobioloogia-koolkond, vähipatsientide korralikult dokumenteeritud haiguslood aastast 1947 ja Vähiregister. Õnneks on vanad haiguslood ka kõik alles ja see on täiesti unikaalne materjal.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099