Autor: Violetta Riidas • 3. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa ombudsman tervitab Euroopa Ravimiameti otsust suurendada oma tegevuse läbipaistvust

Euroopa ombudsman P. Nikiforos Diamandouros tervitab ERA otsust võtta kasutusele Euroopa Liidus haldusorganitele kehtivad läbipaistvuse printsiibid. Selle otsuse tagajärjel saab avalikkus senisest suurema juurdepääsu ERA valduses olevatele dokumentidele.

Diamandouros kommenteeris: "ERA tegevus omab otsest mõju Euroopa kodanike tervisele. Seetõttu on ülimalt oluline, et agentuur teeb kõik tema poolt töödeldavad dokumendid võimalikult laiemal määral avalikkusele kättesaadavaks. Samuti tervitan ERA poolt kasutusele võetavat proaktiivset teavitamispoliitikat.“ Muuhulgas tähendab ERA otsus ka seda, et nüüdsest on tagatud juurdepääs kahe rasvumisvastase vahendi kliiniliste uuringute raportitele ja uuringuprotokollidele. Esialgse teabe väljastamisest keeldumise küsimusega tegeles Euroopa ombudsman ning jõudis järeldusele, et nõutud dokumendid ei sisalda majanduslikel põhjustel salastatavat või konkurentsi moonutavat teavet.

Ombudsmani otsus selles asjas on kättesaadav aadressil http://www.ombudsman.europa.eu/cases/decision.faces/en/5459/html.bookmark

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708