Autor: Violetta Riidas • 7. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks paratsetamool on Ühendkuningriigis odavam?

Kui Ühendkuningriigis saab ühe tableti paratsetamooli kätte 16 Eesti sendi eest, siis Eestis tuleb välja käia vähemalt 34 senti. Kui meil saab paratsetamooli osta vaid apteegist, siis Ühendkuningriigis ka poest.

Sotsiaalministeeriumi ravimiosakonna juhataja Dagmar Rüütli sõnul on valik erinevate tootjate paratsetamoolidest suuremates riikides kindlasti laiem kui Eestis. “Seetõttu on loogiline, et ÜKst või Saksamaalt leiab palju odavamaid paratsetamooli sisaldavaid ravimeid kui Eestist,” ütles Rüütel.

Konkurentsiamet taunib suurt turukoondumustRavimite kättesaadavust Eestis arutati tänavu oktoobris toimunud riigikogu avalikul istungil ning ettepanekutena jäid kõlama vajadus apteekide asutamine vabaks lasta ja lubada vähemasti osa käsimüügiravimeid poodidesse müügile. Samal istungil heitis konkurentsiameti peadirektor Märt Ots Eesti ravimiturule ette ülisuurt turukontsentratsiooni, kus hulgimüüjad Magnum ja Tamro on haaranud 90% turust. Neile kuulub ka valdav osa apteekidest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099