Autor: Violetta Riidas • 10. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvikas ei enneta põiepõletikku

Vastupidiselt seni arvatule ei pruugugi jõhvikamahl aidata põiepõletiku kordumise vastu. Seni on usutud, et jõhvikad vähendavad põiepõletikke takistades bakterite kinnitumist põie limaskestale.

Ühendriikides tehtud uuring seab kahtluse alla paljude uurimisrühmade avastused, mis tuginevad oma ülesehituselt ja suuruselt praegusest uuringust tagasihoidlikumatele selgitustele, kirjutas ajaleht Helsingin Sanomat.

Väljaandes Clinical Infectious Diseases avaldatud uuringus osales 319 põiepõletikku põdevat noort naist, kes uuringu raames jõid umbes 2 dl jõhvikamahla või platseebot kaks korda päevas poole aasta jooksul. Tegemist on esimese randomiseeritud uuringuga.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099