Autor: Kärt Blumberg • 17. november 2010
Ainult tellijatele

Põis paremini tühjaks

Möödunud aastal uuendati Euroopa ravijuhist alumiste kuseteede haiguste kohta. Olulise muudatusena soovitati seal põieprobleemidega patsientidel end kateteriseerida neli kuni kuus korda päevas, mida peetakse ühtlasi standardiks.

See on väga oluline, sest põie õige hooldamine, mille alla kuulub ka kateteriseerimine, hoiab ära palju tüsistusi. Põie regulaarne kateteriseerimine, kui seda õigesti teha, vähendab patsientide vajadust haiglaravi järele ja edasiste tüsistuste teket. Rääkimata sellest, et see parandab oluliselt patsientide elukvaliteeti, kuna uriinipidamatusega inimesed hakkavad kõrvale hoidma liikumisest avalikes kohtades, mis viib sageli sotsiaalse tõrjutuse ja üksinduseni.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708