Autor: Triin Tabur • 16. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Brittide šokiteraapia suitsetamisest loobumiseks

Briti teadlased loodavad välja arendada tõhusaima meetodi, millega naisi suitsetamisest loobuma mõjutada. Nad on loonud arvutiprogrammi, mis näitab, kuidas kulgeb vananemine juhul, kui suitsetamist jätkatakse, ja juhul, kui inimene otsustab sellest kohe loobuda.

Juba esimesed katsetused on näidanud häid tulemusi: üle kahe kolmandiku suitsetavatest naistest, kelle pilt programmi sisestati, otsustasid pärast tulemuste nägemist kahjulikust kombest loobuda, kirjutas teadus.err.ee.

"Uuringu läbiviimisel me nägime, et nii see, kuidas välimus üldiselt vanusega muutub, kui ka see, kuidas suitsetamine mõjutab naha olukorda, paneb naisi väga muretsema. Nähes pilti, millised nad suitsetamist jätkates vanaduses välja näevad, olid paljud väga vapustatud, kogedes šokki ja iiveldust. Pärast sellist kogemust teatasid nad, et on kõrgelt motiveeritud suitsetamisest loobuma," ütles projekti juhtinud professor Sarah Grogan.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099