Autor: Violetta Riidas • 16. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister tunnustas noorteadlasi

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas andis 15. detsembril üliõpilaste teadustööde konkursi pidulikul lõpuüritusel laureaatidele kätte 57 preemiat ja 36 tänukirja. Tunnustuse said ka auhinnatud teadustööde juhendajad.

Tänavu laekus konkursile taaskord rekordiline arv teadustöid – 35 kõrgkoolist kokku 435 tööd, neist 149 bakalaureuse-, 200 magistri- ja 86 doktoriõppe kategoorias. Oluliselt on kasvanud magistritööde ja veidi ka doktoritööde osakaal, samuti on suurenenud osalevate ülikoolide hulk.

Terviseuuringute valdkonnas märgiti ära järgmised tööd: a. I preemia (15000.- EEK) Karin Kõnd (Tartu Ülikool), konkursitöö „NFkB mõju uurimine AIRE geeni regulatoores piirkonnas” eest; (Tartu Ülikool), konkursitöö „Trombolüüsitud ajuinfarktiga haigete radioloogiliste uuringute analüüs ja kliinilised ravitulemused Tartu Ülikooli Kliinikumis” eest; (Tartu Ülikool), konkursitöö „Retseptiravimite kasutamine antidepressantide näitel” eest; (Tartu Ülikool), konkursitöö „Järelkujundi neurokorrelaadid: ajas kestev fenomen teadvuse neurokorrelaatide uurmiseks” eest; (Tartu Ülikool), konkursitöö „APECED patsientide vereseerumist eraldatud immunoglobuliin G neutraliseerib tüüp I interferoone” eest; (Tartu Ülikool), konkursitöö „Serotoniini transporteri (5-HTT) geeni promootorpiirkonna polümorfismi ja elusündmuste koosmõju häirunud söömiskäitumise väljakujunemisel 18-aastastel tüdrukutel” eest;

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099