Autor: Triin Tabur • 20. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

London on teel Lääne-Euroopa tuberkuloosipealinnaks

Viimasel aastakümnel on tuberkuloosi nakatunud inimeste arv Londonis kasvanud järsult 50 %, muutes niimoodi selle linna Lääne-Euroopa tuberkuloosipealinnaks.

Erinevalt teistest maadest, mis asuvad maailma nendes piirkondades, kus tuberkuloosi haigestumus üldiselt langeb, on selle haiguse esinemus Inglismaal ja eriti Londonis üha kasvamas.

Inglismaal peeti tuberkuloosi kunagi "valgeks katkuks", kuna selle haiguse põdejad muutusid väga kahvatuks. Pärast seda, kui 1960-ndatel aastatel võeti kasutusele vastavad ravimid ja vaktsiinid, vähenes tuberkuloosi haigestumus oluliselt. Viimasel ajal on see arvukus aga taas tõusmas, kusjuures tegu on ka ravimitele resistentsete tüvedega, kirjutas võrguleht teadus.err.ee.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099