Autor: Kärt Blumberg • 29. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: töötus sunnib sööma ebatervislikult

Kui Eestis on masu ajal suurenenud kodus kokkamine ja juurviljade söömine, siis ameeriklased kardavad hoopis, et kriisi tõttu suurenenud töötus sunnib inimesi sööma varasemast ebatervislikumalt.

USA riikliku majandusuuringute keskuse avaldatud 350 000 telefoniintervjuu tulemustest selgus, et töötuse suurenedes väheneb puu- ja juurviljade tarbimine, kirjutas Wall Street Journali ajakirjanik David Wessel väljaande blogiküljel, vahendas Tarbija24.

Kõrgema töötusriskiga inimeste seas tähendab osariigi tasemel töötuse suurenemine ühe protsendi võrra kahe kuni nelja protsendilist vähenemist puu- ja juurviljade tarbimises ning kaheksaprotsendilist langust salatite tarbimises. Nii muutuvad toitumisharjumused kehvemaks just ühiskonna nõrgemates klassides, näiteks madala haridustasemega inimeste seas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708