Autor: Kärt Blumberg • 30. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-tervis veel uue e-teenuse tiitlile pole kandideerinud

Tänaseks kandideerib Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ja Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse korraldataval Eesti parima e-teenuse konkursil kaheksa uut kodumaist e-lahendust. E-tervise valdkonnast tiitlile pretendenti pole esitatud.

Oma kandidatuuri on e-äri kategoorias üles seadnud päevapakkumiste keskkond Cherry.ee, ettevõtetele mõeldud Telegrupi VoIP-lahendus IPCentrex, Ergo Kindlustuse e-reisikindlustus ning veebipõhine ressursiplaneerimise ja projektijuhtimise tarkvara Ganttic. E-valitsuse kategoorias astusid võistlustulle Maksu- ja Tolliameti elektrooniline lihtsustatud tuludeklaratsioon ning Spin TEKi loodud kohalike omavalitsuste lemmikloomaregister LLR. E-kultuuri ja pärandi valdkonnas pürgib parimaks e-teenuseks Spin TEKi üle-Eestiline kalmistumajanduse infosüsteem Haudi ning e-kaasamise vallas mitterahaline kauplemisplatvorm Arambla.

Konkursi žürii esimehe Margus Püüa sõnul pole veel kandidaate Eesti parima e-teenuse tiitlile e-tervise, e-õppe, e-meelelahutuse ja e-teaduse kategooriates. “Kindlasti on ka neis valdkondades viimastel aastatel välja töötatud uuenduslikke e-lahendusi,” lausus Püüa. “Kutsun kõiki arendajaid leidma aega, et täita lühike osalemisvorm ning läkitada oma uus ja huvitav e-lahendus sellele konkursile,“ lisas Püüa.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099