Autor: Kärt Blumberg • 12. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahula: Laps pole omand

Tahaks kõigile lapsevanematele meenutada, et laps pole nende omand, vaid iseseisev, vaba ja sõltumatu indiviid, keda lapsevanemal on looduse ime läbi õnn lühikese aja jooksul enda juures hoida ja kasvatada.

"Meil tasub alati endalt küsida, kas meil piisab teadmisi, oskusi ja tahet oma lapse tegelike huvide ja vajaduste eest seista? Kas me ikka teame, mis tegelikult on lapsele hea?" pöördus Pärnu haigla ravijuht Veiko Vahula elanike poole seoses eilse Pärnu Postimehe looga, kus ema süüdistas haiglat hooletuses, vahendas Pärnu Postimees.

Tema sõnul on seadusest tulenevalt tervishoiuteenuse osutajal õigus ja kohustus ignoreerida lapsevanema tahet siis, kui see ilmselgelt läheb vastuollu lapse tegelike vajaduste ja huvidega. Eestis on sellekohased kohtulahendid olemas, seda eeskätt eluohtlikus seisundis laste kohta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099