Autor: Triin Tabur • 10. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterson: perearstide uuringufond peab kasvama

Uuringufondi lõhki shy;minek eelmise aasta lõpus puudutas kolmandikku perearste, kirjutas Eesti Päevaleht.

Nii kinnitas perearst Külvi Peterson, kelle endagi möödunud aasta uuringufond on lõhki 3195 euroga. „Aasta lõpus ei tohi tekkida olukorda, et patsiendi ravi kvaliteet kannatab uuringute tegemata jätmise tõttu, sest lepingumaht on perearstil täis. Igal inimesel on õigus tõenduspõhisele meditsiinile aasta ringi,” nentis Peterson.

„Perearst teeb uuringuid niikuinii pearahast, aga neist uuringutest ei piisa otsuste tegemiseks: pearahast makstavad uuringud on kliiniline vereanalüüs, veresuhkur ja uriin testiribaga ning EKG,” loetles staažikas perearst.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099