Autor: Merike Kungla • 21. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vana kooli perearstid saadavad patsiente eriarstile mugavusest

Liigset eriarstile saatmist pole vältida õnnestunud, kuigi haigekassa audit osutas sellele juba 2009. aastal, kirjutas Tarbija24.

Eriarstlik konsultatsioon peaks aset leidma komplitseeritumate haigusjuhtude korral, mitte rutiinse praktikana kõrgvererõhktõve, alaseljavalu jms haigusseisundite korral, järeldati perearstide uuringuraha kasutamise auditis.

Perearstide seltsi juhatuse liige Anneli Talvik ütles, et eriarstile liigne saatmine on suur probleem, kuna läheb kogu meditsiinisüsteemile kalliks maksma. Tema sõnul on liiga kergekäeliselt eriarstile saatmine kas perearsti halva koolituse küsimus, uuringuraha nappuse või ülekoormuse tunnus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099