Autor: Triin Tabur • 13. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Asendajate nappus põletab perearstid läbi

Praegu, mil Saare maakonnas perearste napib, puudub tegutsevatel tohtritel võimalus korralikult puhata, täienduskursustel käia. Kuna paljudel neist pole võimalik endale asendajat leida, ei saa perearstid lubada endale luksust ise haigeks jääda.

See oli üks põhiline probleem, mille perearstid kokkusaamisel Saare maavanema Toomas Kasemaaga esile tõid ning mis kirgi küttis ja mille arutamine aega võttis, vahendas Saarte Hääl.

“Sarnane olukord on kogu meie riigis. Ja just see viib lõpuks tohtrite läbipõlemiseni,” tõdes haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitja Anneli Tõru. “Ja sellest tulenevalt ongi reaalsus see, et praegused tegusad ja hakkajad arstid lõpuks oma ametist loobuvad.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099