Autor: Merike Kungla • 25. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ibuprofeen võib kolmekordistada insuldi riski

Teadlased hoiatavad, et ibuprofeeni ja sellele sarnaste valuvaigistite suured ja regulaarsed annused võivad kolmekordistada insuldi riski ning suurendada südameatakkide tõenäosust.

Ibuprofeeni kõrged doosid võivad omada sarnaseid terviseriske ravimitega, mis ohutuslikel kaalutlustel kõrvaldati turult juba mitmeid aastaid tagasi, vahendas ERRi teadusportaal.

Ajakirjas British Medical Journal kirjutatakse, et igal aastal määratakse kuni kaheksale miljonile britile põletikuvastaseid ravimeid, enamasti selleks, et võidelda artriidi või seljavaluga. Arstid rõhutavad, et insuldi ja südamehaiguste risk esineb siiski vaid nendel, kes võtavad ibuprofeeni kõrgeid annuseid pika aja jooksul ning juhuslikult peavalu vastu võetud ravim ohtu ei oma.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099