16. mai 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ibuprofeenil võib olla spetsiifiline Parkinsoni tõve eest kaitsev toime

Viimasel Ameerika Neuroloogiaakadeemia aastakonverentsil tekitas elavat huvi teadlaste väide, et ibuprofeen – kuid mitte teised sarnased ravimid – võib ära hoida Parkinsoni tõve teket.

Viimasel Ameerika Neuroloogiaakadeemia aastakonverentsil tekitaselavat huvi teadlaste väide- et ibuprofeen - kuid mitte teisedsarnased ravimid - võib ära hoida Parkinsoni tõve teket.Konverentsil räägitut vahendas Medscape.

Vastavas uuringus osalenud dr Alberto Ascherio kinnitaspressikonverentsil- et ibuprofeeni tarvitajad haigestusidParkinsoni tõvesse 35% väiksema tõenäosusega. Harvard School ofPublic Health’i toitumise ja epidemioloogia professor Ascheriomärkis- et tema uuringus vähenes risk ainult ibuprofeeni- mitteaspiriini või teiste MSPVAde kasutamisega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708