Autor: Triin Tabur • 18. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna apteekides joodipreparaadid otsas

Kuigi eksperdid kinnitavad, et Jaapanis Fukushima tuumajaamast välja paiskuv radioaktiivne saaste Eestisse jõuda ei saa, on ka eestimaalased sarnaselt soomlaste ja ameeriklastega hakanud koju joodipreparaate varuma. Mitu Tallinna apteeki on joodi sisaldavatest käsimüügiravimitest juba tühjaks ostetud.

«Looduslikud joodi sisaldavad merevetikatabletid Kelpamax on meil otsas,» näitas Sikupilli apteegi juhataja Malle Timberg tühja kohta riiulil. Kui tavaliselt müüb see apteek neli-viis purki tablette kuus, siis nüüd osteti mõne päevaga kümme purki, vahendas tarbija24.ee.

Siis sai tabletivaru otsa ja apteekritel tuli vaid käsi laiutada, kui kliendid ikka ja jälle joodi sisaldavaid tablette nõudsid. «Tahtsime juurde tellida, aga laost ka ei saanud,» lisas Timberg.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099