Autor: Kadi Heinsalu • 25. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Boikott Meditsiiniuudistele vajab selgitust

Arstide ja apteekrite sõltumatu meediakanal Meditsiiniuudised on sattunud seoses Äripäeva artiklitega arstide koolitusreisidest paljude juhtivate arstide boikotiüleskutse alla, mida me ei osanud oodata. Seetõttu tahan esitada meie seisukoha ja tausta.

Küll sama omaniku all, on Äripäeva ajaleht ja Meditsiiniuudised täiesti eraldi tooted oma toimetuste ja eelarvetega, kes igapäevases töös kokku ei puutu. Äripäev on leht ettevõtlikule inimesele, meie kirjutame arstile ja apteekrile. Me monitoorime küll üksteise uudiseid ja tihtipeale on mõnigi meie portaalist www.mu.ee alguse saanud probleemlugu levinud Äripäeva kaudu mujale meediasse. Meie uudised on läinud ka otse mujale. Päris paljud arstkonna valupunktid on lahti kirjutatud kõigepealt Meditsiiniuudistes ja selle üle oleme uhked. Me seisame kartmatult ja veendunult arstide eest ja kirjutame sellest, mis neile on oluline.

Lugu arstide reisidest on ilmunud igal aastal mõne ajalehe veergudel, kuid sel aastal esimest korda olid sellel nii painavad tagajärjed. Arstkonna juhtidega rääkides on aru saada, et enim häiris blogide kasutamine ja väidetavalt teadlik vassimine nende autoritega – osa neist polnudki Eesti arstid. Ka mina ei teadnud loo ilmumisel, mis nende blogidega täpselt on, kuid nüüd olen targem. Äripäev jättis nimed välja arstide kaitsmise eesmärgil, et näidata koolitusreiside seda külge, mida küll esineb, kuid soovimata seejuures minna isiklikuks. Kahe blogi pidanud arsti nimed on toimetusele teada, kuid arusaadavalt neid ei avalikustata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099