Autor: Merike Kungla • 31. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gripihooaeg on lõppemas

Esmakordselt sellel hooajal on grippi ja gripilaadsetesse haigustesse haigestumuse intensiivsus terviseameti hinnangul jõudnud madalale tasemele.

Haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse püsis küll ka möödunud nädalal samal tasemel eelnevaga võrreldes. Arstide poole pöördus 4472 inimest, neist 54 protsenti olid lapsed, teatas terviseamet.

Gripilaadsetesse haigustesse haigestumus aga vähenes kokku 20 protsendi võrra, neist kuni 5-aastaste laste ja koolilaste seas vastavalt 14 ja 47 protsenti. Täiskasvanute hulgas püsis haigestumus stabiilne, vanemealiste inimeste seas haigestumine küll kolmekordistus, kuid püsib endiselt madalal tasemel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099