Autor: Triin Tabur • 29. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lember: Residentuur vajab suuremat paindlikkust eelarve planeerimisel

Mullu sai meie teaduskonnast arstidiplomi 149 lõpetajat, neist 131 kodumaist ja ülejäänud peamiselt Soomest pärit, kes eriarstiõppeks naasevad Soome. Residentuuri soovis astuda 108 lõpetajat (82,5 %). Võrdluseks: 2009.a. aasta lõpetajatest soovis residentuuri astuda 88%, 2008. aastast 84,5%. Erinevused pole küll suured, ent siiski eksisteerivad.

Möödunud aasta pingelisema olukorra tingis asjaolu, et residentuurikohti oli ikka samapalju kui varasematel aastatel, ent teaduskonna põhiõppe lõpetajaid oli varasemast enam. Residentuurikohtade üldarv sõltub arusaadavalt rahast, mida seaduseandja riigieelarves selleks planeerib.

Üldises masus kärbiti 2010. aastal residentuuri eelarvet märkimisväärselt, seda just õpetamis- ja juhendamiskulude arvelt, rääkimata vajadusest täiendavate kohtade avamiseks. Ainsana jäid puutumata residentide töötasud. Lühiplaanis küll saavutati rahandusministeeriumi poolt ette pandud kärbe, ent võib kahelda, kas kärbe tähendas võitu või kaotust Eestile.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099