Autor: Merike Kungla • 27. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: palgatõus nõuaks 96 miljonit eurot

Sotsiaalministeeriumi (SM) hinnangul nõuaks arstide ja õdede palkade tõstmine soovitud tasemele alates 2012. aastast esialgsete arvestuste kohaselt 96 miljonit eurot (üle 1,5 miljardi krooni) lisaraha. Praegu saaks palgatõus ministeeriumi hinnangul tulla vaid tervishoiuteenuste kättesaadavuse arvelt.

SM tervishoiuosakonna juhataja Heli Paluste ütles siiski, et arstide ja õdede ootused palgatõusule on mõistetavad.

„Arvestades, et tervishoius nagu muudeski eluvaldkondades, on kahel viimasel aastal elatud eelarvekärbete olukorras ning need paratamatult on mõjutanud palkasid, on ootused palgatõusule mõistetavad,“ ütles Paluste. Tema sõnul ei sõltu aga arstide ja õdede palkade tõus sotsiaalministeeriumist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099