Autor: Triin Tabur • 1. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvamus: Allahindluskoefitsiendi kaotamine on oluline

Järgmised neli aastat saavad sotsiaalkomisjonile ja riigikogule olema tegusad, sest tervise- ja sotsiaalküsimustele on koalitsioonilepingus pühendatud üsna märkimisväärne osa.

Sotsiaalvaldkonnas on perede heaolu kesksel kohal. Turvatunne ja toetavad suhted peres on kindlasti oluline ka hea tervise tagamisel, mille saavutamisel siinkohal pikemalt peatuksin. Koalitsioonilepingu tervishoiupoliitika eesmärk on Eesti inimeste pikem ja tervem elu. Viimased aastad on toonud kaasa häid uudiseid Eesti elanike keskmise eluea pikenemisest, seda ennekõike tänu riskikäitumise vähenemisele ning oskusele oma tervise eest paremini hoolt kanda.

Tervishoiupoliitika eesmärke sedastav lause koalitsioonilepingus rõhutab, et kvaliteetne arstiabi peab olema tagatud terviseprobleemide korral. Juba täna on Eesti arstid maailmatasemel ja nende kasutada on sageli vahendid, mis isegi meie naaberriikides üsna kättesaamatu. Lisaks tehnikale peab aga olema tagatud kõige tähtsam, hoolimine patsiendist ja tema vajadustest lähtumine. Oluline on taastada raviteenuste hinnad 2009. aasta tasemele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099