Autor: Triin Tabur • 6. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Ohtlik kolibakteri tüvi pärines ilmselt oaidufarmist
Mürgine E.coli bakter, mille põhjustatud
epideemia on võtnud elu juba 22 inimeselt, on kõige tõenäolisemalt pärit ühest
Põhja-Saksamaa farmist, kus kasvatatakse oaidusid.
Laias sortimendis oaidusid tootev farm asub Hamburgist umbes 100 kilomeetrit lõuna pool Uelzenis ning varustab nendega paljusid restorane ja turge. Hamburg on haiguspuhangu, millesse on nakatunud üle 2000 inimese, epitsenter, vahendas ERR uudistelehte BBC.
Saksa ametnikud ootavad farmi toodangu analüüside tulemusi, mis võivad anda rohkem tõendusmaterjali. Farm on suletud ja sakslastele on antud soovitus oaidusid mitte süüa.