Autor: Triin Tabur • 6. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õhusaaste võib eluiga lühendada poole aasta võrra

Tartu Ülikooli tervishoiu instituudis valminud uuringust selgus, et õhusaastet tekitavate peenosakeste hulk on suurim Tallinnas, Tartus, Narvas, Pärnus ja Ida-Virumaal, vahendas ERR uudisteportaal.

Liiklus, naastrehvide all kuluv teekate, ahiküte ning eelmise aasta idapoolsed metsatulekahjud - peamiselt just need põhjustavadki peenikeste saasteosakeste lendumist õhku, mis inimeste tervisele suurt ohtu kujutavad.

"Kui need osakesed meie kopsudesse jõuavad, siis nad tekitavad sekundaarseid ühendeid, mis meie tervist mõjutavad. Lisaks sellele võivad nad minna otse vereringesse ja mõjutada sealtkaudu erinevaid elundeid ja võivad mõjutada ka meie närvisüsteemi ja sealtkaudu südame rütmi ja südame löögisagedust," selgitas tervishoiu instituudi keskkonnatervishoiu lektor Hans Orru.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099