Autor: Triin Tabur • 15. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pevkur loodab patsiendi vaba liikumist puudutava eelnõu kiiret valmimist

Tänases Riigikogu infotunnis päris keskerakondlane Viktor Vassiljev sotsiaalminister Hanno Pevkurilt aru patsiendi vaba liikumise ja sellega kaasneva raviraha kulu kohta.

Viktor Vassiljev märkis, et Euroopa Liidus kehtib tööjõu vaba liikumine, pensionide vaba liikumine, patsientide vaba liikumine ja mitte sellepärast, et kellelegi ei meeldiks meie tohtrid, vaid ei ole lihtsalt otstarbekas teha näiteks Eestis operatsioone, millele puudub piisav turg. "Vastavad spetsialistid lihtsalt ei säilita oma kvalifikatsiooni ja kui selliseid operatsioone tehakse mujal, siis võib inimese mujale saata."

Probleem on Vassiljevi sõnul selles, et eestlaste kindlustuskate ei ole võrreldavgi näiteks Saksa inimese kindlustuskattega ja kui vastava otsuse teeb komisjon ning saadab inimese Saksamaale operatsioonile, siis see patsient kulutab ära mitme teise patsiendi raha. "Kuidas see probleem lahendatakse?" küsis Vassiljev sotsiaalministrilt.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099