Autor: Kadi Heinsalu • 27. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopas on alkoholiturundus noortele liiga innukas

Turunduskampaaniad on toonud kaasa alkoholi tarbimise tõusu Euroopa noorte seas ning Euroopa Liit peaks edendama vastutustundlikku turustamist, leidsid valdkonna poliitikud, kirjutas eurActive.com portaal eelmisel nädalal.

„Turustamisel on väga oluline mõju noorte käitumisele. See suunab noori alkoholi tarbimisega alustamisele ja kui nad juba on tarvitajad, siis mõjutatakse sihtgruppi rohkem tarbima,“ hoiatas Rootsi sotsialistist Euroopa Parlamendi liige Anna Hedh Euroopa Parlamendis aset leidnud ärakuulamisel, kus analüüsiti viise, kuidas saaks alaealisi kaitsta alkoholi turustamise mõjude eest.

Maailma Terviseorganisatsiooni 2011. aasta andmetel sureb alkoholiga seonduvatel põhjustel igal aastal Euroopas 320 000 noort vanuses 15-29 eluaastat. Alkoholiuuringute Instituudi poolt 41 Euroopa riigis läbi viidud uuringu, kus osales 1000 14-29 aastast isikut. Selle tulemusel selgus, et keskmiselt alustatakse alkoholi tarvitamist 14ndal eluaastal. 69% uuringus osalejatest nõustusid, et reklaam mõjutas nende arvamust joomisest, 78% uskus, et alkoholireklaamide sihtgrupiks ei võiks olla noored ning 77% arvas, et alkoholireklaamid peaksid sisaldama tervisealaseid hoiatusi. 48% arvates peaks aga alkoholireklaamid täiesti keelama.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099