Madis Tiik võtab esmaspäevast Vormsil perearstina vastu

Hiljuti E-Tervise SA juhi kohalt
taandunud Madis Tiik plaanib esmaspäeval Vormsis perearstipunkti uksed
avada ja esimese vastuvõtupäeva teha.

"Eks elu näitab, kaua olen. Paneme töö käima," kommenteeris ta ise kannapööret oma elus. Teatavasti kandideeris Madis Tiigi firma saare perearsti leidmise konkursil ja nimistu kinnitatigi aprilli lõpus talle. Tiigil on ka just sellisteks olukordadeks loodud asendusarstide firma, kuid seekord otsustas Tiik ise saarele tööle asuda.

"Miks mitte," vastas Tiik küsimusele, miks ta seda teeb. Oma kinnitusel on tal tavaks väga intensiivselt töötada ja nii üle 4-5 aasta järjest ei jaksa. "Siis tulebki teha uusi valikuid," tõdes ta. Pealegi pole Tallinn tema eelistuses elukohana esimesel kohal. Ta ise on pärit Saaremaalt.

Elamiskoha osas märkis Tiik, et esialgu ööbib ta saarel elavate sõprade-tuttavate pool, kuid aasta lõpuks on Vormsi vallal plaanis lõpetada remont nii arstikeskuses kui selle juures asuvas väikeses korteris.

Vormsi saare pereõde Ada Ojasaar lisas, et perearsti on saarele ammu oodatud ja õieti oodati Tiiki juba juunis. Haigekassaga lepingute allakirjutamine aga venis ja nii peaks arstipunkt taasavatud olema juulist, lisas ta. Tiik ise käis saarel mais. Seni käis vahel saarel ka perearst Andri Meriloo Haapsalust ja saarerahvas vajadusel siis mandril tema pool.

Kuna saarel on vähe nimistusse kuuluvaid püsielanikke, siis kinnitas haigekassa nimistu Tiigile erisusega. Kui tavapärane nimistu suurus on vähemalt 1200 isikut, siis erisusega nimistu on võimalik kinnitada olukorras, kus kohaliku omavalitsuse territooriumil elab alaliselt vähem kui 1200 isikut. Vormsi saarel elab alaliselt ca 200 inimest.

Tiik sõnas, et kavatseb tegeleda ka edaspidi ka oma doktoritööga.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.