Autor: Kadi Heinsalu • 6. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaal levib elusid nõudev narkootiline aine Krokodill

Ajakirja Time ja ajalehe The Independent hiljutistes numbrites ilmusid artiklid Venemaal levivast opiaadist, mida tuntakse krokodilli nime all. „Krokodilli" toimeaineks on desomorfiin, mis meil on narkootiliste ja psühhotroopsete ainete 2. nimekirjas.

„Krokodilli" valmistatakse ka kodeiinist (meil 3. nimekirja aine) töödeldes seda ainet bensiini, lahusti, soolhappe, joodi ja punase fosforiga, viimast kraabitakse maha tikutopsidelt. Aine valmiskeetmine võtab aega umbes tunni ja mitmeid valmistamisjuhiseid pidi venekeelsetel interneti kodulehtedel. Joove on sarnane opiaadi joobele, kestab keskmiselt tund-poolteist, vahendab terviseinfo.ee

„Krokodilli" tarbimine põhjustab mitmeid tõsiseid tervisekahjustusi nagu veremürgistus, südamearteri rebend, mõningal juhul meningiiti või lihtsalt mädanikku.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099