Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Imikute toidus on pahatihti liiga palju soola
Suurbritannias läbi viidud uuringu kohaselt
on ligi 70% kaheksa kuu vanuste beebide soola (naatriumkloriid) tarbimine riigis
kehtivast soovitatavast maksimumist kõrgem. See on põhjustatud soolasest ja
liigselt töödeldud toidust, nagu pärmiekstrakt, lihakastmed, küpsetatud oad ja
konservspagetid, mida imikutele saareriigis söögiks pakutakse, vahendas ERRi
teadusportaal.
Lisaks on paljude imikute peamiseks joogiks lehmapiim, mille soolasisaldus on tunduvalt kõrgem kui rinnapiimas või piimasegus. Ekspertide sõnul ei tohiks lehmapiim olla lapse põhijoogiks enne üheaastaseks saamist.
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Liitu Meditsiiniuudiste iganädalase uudiskirjaga, et ükski oluline teema valdkonnas ei jääks märkamata.