Juba aastaid pööravad Euroopa Hüpertensiooniühing ja Euroopa Kardioloogide Selts suurt tähelepanu keedusoola tarbimise piiramisele, kuna mitu epidemioloogilist uuringut on näidanud, et rohke soola tarbimine on oluline tegur hüpertensiooni tekkimisel ning et vähema soola söömine langetab vererõhku.
Näiteks uuringu “Intersalt: The International Study of Salt and Blood Pressure” kohaselt langetas keedusoola tarbimise vähendamine ööpäevas 10,5 grammilt 5 grammini vererõhku 5 mm Hg võrra.“Uuringud näitavad selgelt, et seos vererõhu ja soola tarbimise vahel on olemas,” rääkis Viigimaa.“Loomulikult on patsientide soolatundlikkus erinev. Soolatundlikumad on mustanahalised ja vanemaealised inimesed, diabeetikud, kroonilist neerupuudulikkust ja kõrgvererõhutõ shy;be põdevad inimesed,” lisas ta.Tundlikkus soola suhtes sõltub neerude tööst ehk sellest, kuidas neerud naatriumi eraldavad.