Autor: Merike Kungla • 10. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Psühhiaater: sotsiaalmeedia muudab inimese iseloomu halvemaks

Ameeriklasest psühhiaatri sõnul muudavad nii internet kui sotsiaalmeedia märkimisväärselt meie iseloomuomadusi, vahendab Õhtuleht.

Sotsiaalmeedias muutuvad nii inimeste vastastikuse suhtlemise tingimused, isiksus, meie psühholoogia ja bioloogia, kirjutab Tampere ülikooli lektor Marko Nenonen ajalehes Helsingin Sanomat, viidates ameeriklasest psühhiaatri Elias Aboujaoude teosele "Virtually You. The Dangerous Powers of the E-personality".

Teoses kirjutatu kohaselt võimendab sotsiaalmeedia viit inimomadust, mis võivad probleeme tekitada. Üks neist on suurustamine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099