Autor: Merike Kungla • 15. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõuna-Aafrika Vabariik võtab kasutusele uue tervishoiusüsteemi

Lõuna-Aafrika Vabariigi (LAV) valitsus on valmis saanud uue tervishoiusüsteemi, millega tehakse algust 2012. aasta aprillis. LAVi uue süsteemi kohaselt kaetakse riigi tervisekindlustuse omanikele kõik hädavajalikud arstiabi kulud, kirjutab Postimees.

Kavas on vähendada arstiabi kvaliteedi taset rikaste ja vaeste inimeste vahel ning tõsta selle kättesaadavust vaeste inimeste seas. Uuele süsteemile üleminek toimub astmeliselt järgneva 14 aasta vältel.

Analüütikute hinnangul on LAVi tervishoiusüsteem hetkel üks unikaalsemaid maailmas, kuna suur osa arstiabist on erasektori kätes. Samas on ligi 80% inimestest nii vaesed, et saavad lubada vaid riikliku arstiabi. Tekkinud on olukord, kus riiklik arstiabi on küll odav, kuid kehva tasemega ja ei suuda aidata kõiki abivajajaid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099