Autor: Violetta Riidas • 29. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korruptsioonivastane võitlus alandas Narva haigla remondihindu

Äripäev: Korruptsiooni juurimine viis Narva ehitushangete hinnad alla. Tuhanded eurod kokkuhoidu

Kaitsepolitsei korruptsioonivastase võitluse ühe tulemusena on viimastel kuudel märgatavalt odavnenud Narva linna lihtmenetlusega ehitushanked.

Kui mujal veavad tööjõu hinna tõus ning ehitusmaterjalide kallinemine ehitushinda üha ülespoole, siis Narva linnavara- ja majandusameti ning sihtasutuse Narva Haigla lihtmenetlusega ehitushanked on viimastel kuudel hoopis eeldatust tunduvalt odavamaks läinud.Narva linnavara- ja majandusameti direktori kohusetäitja Tamara Luigas rääkis, et riigi rahastatud üheteistkümne kooli remondiks arvestati eelarves 120 000 eurot. Hangetega on seni kokku hoitud 29 163 eurot. Lisaks pidi linnaeelarvest koolide ja lasteaedade remondiks kuluma 273 000 eurot, tegelikult on summa jäänud 25 000 euro võrra väiksemaks.See on Narva tegelikkusega kursis olijale vägagi üllatav, sest seni klappisid lihtmenetlusega ehitushangete eeldatavad maksumused sendise täpsusega sõlmitud lepingu hinnaga.Hiljuti sõlmiti Narva Haigla sisekliiniku osakonna ruumide remondiks leping 114 460 euro peale. Riigihangete registri järgi on tööde eeldatav maksumus 120 000 eurot. Varem on ka haigla lihthanked üks-ühele tööde eeldatava maksumusega kattunud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099