Kiirabitöötajad nõuavad palgatõusu

Kiirabitöötajate palgatõusu kindlustamiseks
tuleva aasta riigieelarves otsustasid Transpordi ametiühing ja Eesti Kiirabi
Liit teha igakülgset koostööd. Kiirabivaldkonna lisaraha vajadus kokku moodustab
3,2 miljonit eurot. Soovitud eelarvetõusu sisse mahuks lisaks palkadele ka
kiirabibrigaadide varustuse parandamine.

Transpordi ametiühingusse koondunud kiirabiautojuhid ei tagane nõudest, et neist parimad peaksid juba täna teenima vähemalt Eesti keskmist palka ehk 4,75 eurot tunnis. Keskmine kiirabiautojuhi sissetulek ei tohiks aga jääda alla 4 euro tunnis.

Seoses majanduse taaskäivitumisega on lõhed kiirabiautojuhtide ja teiste professionaalsete juhtide vahel kiiresti kasvama hakanud. "Eraldi meditsiinilise ettevalmistusega, operatiivsõitu tegevad eliitjuhid teenivad kiirabis igas tunnis poolteist eurot vähem kui tavaautojuhid," selgitas kiirabijuhtide sektsiooni juhataja Aim Uibo, viidates, et nii kujuneb neil ka hilisem pension keskmisest tunduvalt väiksemaks.

Täna teenivad kiirabiautojuhid miinimumtasuna 3,26 eurot tunnis. "See vanas rahas kätte tulev 7500 krooni kuus ei võimalda juhtide peredele normaalset toimetulekut ja on sageli sundinud meestele peale teise täistöökoha," rääkis Uibo. "See ei ole jätkusuutlik, et turvaliselt elusid päästa."

Transpordi ametiühing korraldas mai lõpus Tartus kiirabijuhtide piketi, mis informeeris üldsust nende kõrgtaseme roolikeerajate kolmeastmelisest palgatõusust. Vastavalt kinnitatud kavale ootaks kiirabiautojuhte palgatõus ka 2013. aastal.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.