Autor: Triin Tabur • 15. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Professor: glutamaat on ohtlik vaid suurtes kogustes

Eesti inimesed on E-ainetest küllaltki teadlikud ning kohati isegi liiga ära hirmutatud. Kuid kõik, mis on "E" ei pruugi veel inimesele mürgiselt mõjuda. Kõik oleneb siiski, millistes kogustes mingit ainet tarbitakse, vahendas ERR-i teadsportaal.

"Tahaks veel kord rõhutada seda, et mistahes aine võib olla toksiline, kui seda süüa, juua, ükskõik mis moel manustada liiga palju," selgitab Maaülikooli professor Tõnu Püssa.

Kuid kuidas suhtuda lõhna- ja maitsetugevdajatesse glutamaatidesse? On ju naatriumvesinikglutamaadi mõju tervisele korduvalt kahjulikuks peetud, kuid suurem osa neist väidetest on jäänud teadusliku tõestuseta. "Mononaatriumglutamaat on üks kõige ohutumaid toidu lisaaineid üldse, mida me kasutame ja mida on põhjalikult uuritud," ütleb professor Püssa.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099