Autor: Kadi Heinsalu • 21. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid IV kvartali soodusravimite muudatused

19. septembril allkirjastas sotsiaalminister Eesti Haigekassa ravimite loetelu ja ravimite piirhindade muutmise määrused, mis hakkavad kehtima 1. oktoobrist, teatas sotsiaalministeerium.

Esmakordselt: Täiendatakse ravimite loetelu soodustusega 100%: toimeainet teetaepoetiini sisaldavad ravimiga EPORATIO, mille väljakirjutamistingimus 100% soodusmäära korral on järgmine: ravimi väljakirjutamisõigus nefroloogil ja uroloogil kroonilisest neerupuudulikkusest tingitud aneemia raviks organite ja luuüdi siirdamise järgse seisundi (T86) ning aplastilise aneemia (D63) korral.

Täiendatakse ravimite loetelu soodustusega 75%: toimeainet denosumab sisaldava ravimiga (PROLIA süstelahus 60mg/ml 1ml eeltäidetud süstlas N1); 75% soodustuse korral on väljakirjutamise tingimused järgmised: murruga osteoporoosi (M80) raviks patsientidel, kelle lülisamba või reieluukaela mineraalne tihedus on -2,5 SD või vähem DEXA meetodil määratuna ja esineb kaasuvalt raske neerupuudulikkus või söögitoru akalaasia, striktuur, düskineesia või põletik (N17-19; K22.0; K22.2; K22.4; K20); toimeainet atomoksetiin sisaldava ravimiga STRATTERA järgmise väljakirjutamistingimusega: "ravimi väljakirjutamise õigus laste ravi lisapädevusega psühhiaatril 6-19-aastastele lastele ja noorukitele aktiivsus- ja tähelepanuhäire (F90.0-90.1) raviks järgmistel tingimustel: farmakoteraapia alustamise otsuse on langetanud lastepsühhiaatriline meeskond (2 EPS poolt tunnustatud laste ravi lisapädevusega psühhiaatrit, kliiniline psühholoog ja logopeed-eripedagoog), diagnoos on kinnitatud vähemasti 2 erinevas keskkonnas (perekond, haridusasutus) lapsega kokkupuutuva isiku küsitluse alusel, patsiendil esineb mõõdukas või raske toimetulekuraskus (kliinilise pildi kirjelduse alusel, C-GAS skoor =50 punkti), ravi toimub koos samaaegse psühhosotsiaalsete meetmete rakendamisega, metüülfenidaat on vastunäidustatud, ebaefektiivne või põhjustab olulisi kõrvaltoimeid“; ravimiga DUPLECOR (atorvastatiin+amlodipiin), mille väljakirjutamistingimus 75% soodustuse korral, sarnaselt amlodipiinile kehtivate tingimustega, on: arteriaalse hüpertensiooni ja stenokardia (II-IV funktsionaalne klass) raviks (I10-I13; I15; I20) patsientidele, kellele on näidustatud samaaegne vere kolesteroolisisaldust langetav ravi. Hinnakokkulepe jõustub ja ravim muutub kättesaadavaks alates 01.12.2011.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099