Autor: Triin Tabur • 20. oktoober 2011
Ainult tellijatele

Psühhopaadi reedavad alateadlikud kõnemustrid

Keelekasutus võib olla hinge peegel. Teadlased on teinud kindlaks, et psühhopaatidest mõrtsukate keelepruuk on teistest eristatav. Nad võivad küll osavalt manipuleerida, kuid kui arvutiga analüüsiti intervjuu üleskirjutust, milles psühhopaadid kirjeldasid oma kuritegusid ja nende tagamaid, tulid välja selged sõnakasutuse mustrid, mis eristasid psühhopaati teistest kurjategijatest, vahendab Physorg.com.

Psühhopaadi sõnakasutus langeb kokku tema loomuomadustega, milleks on isekus, emotsioonitus ning empaatiavõime puudumine, tõdesid Cornelli ülikooli professor Jeff Hancock ja tema kolleegid British Columbia ülikoolist ajakirjas Legal and Criminological Psychology ilmunud artiklis.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708