Autor: Triin Tabur • 25. oktoober 2011
Ainult tellijatele

Kroonilise väsimuse sündroom on immuunsüsteemi trikk

Kroonilise väsimuse sündroomi on raske diagnoosida ja siiamaani ei ole ka päris täpselt teada, miks see seisund tekib ning kuidas seda ravida. Norra teadlased on jõudnud aga veendumusele, et tegemist on ilmselt siiski inimese enda tõrksa immuunsüsteemi karuteenega, kirjutas ERRi teadusportaal.

Kroonilise väsimuse sündroom (KVS) on haigus, mida iseloomustub pikka aega kestev väsimus ja tüdimus, mille puhul puhkus ei too erilist abi. KVS võib kulgeda ka vaid viirushaigusele omaste sümptomitega, kuid see seisund kestab kauem kui 6 kuud. Sagedamini esineb seda sündroomi naistel vanuses 25-45 eluaastat. Diagnoosimine põhineb kõikide teiste võimalike põhjuste välistamisel.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708