Autor: Triin Tabur • 27. oktoober 2011
Ainult tellijatele

Ravimifirma võtab tagasi müügiloa ravimi efektiivsuse puudumise tõttu

Ravimi Xigris müügiloa hoidja Eli Lilly informeeris ravimiameteid müügiloa vabatahtlikust tagasivõtmisest PROWESS-SHOCK uuringu 28 päeva suremuse tulemuste tõttu. Eli Lilly on otsustanud katkestada kõik teised käimasolevad kliinilised uuringud, teatas Eesti Ravimiamet.

Xigris, mis sisaldab toimeainena aktiveeritud alfa-drotrekogiini, sai Euroopa Liidus eritingimustel müügiloa 2002. aastal täiskasvanute hulgiorganpuudulikkusega raske sepsise raviks, lisatuna parimale võimalikule standardravile. Eritingimustel müügiluba tähendab seda, et müügiloa saamise ajal ei olnud müügiloa taotleja võimeline tõestama nõutaval määral ravimi efektiivsust ja ohutust, mistõttu Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee (CHMP) hindas müügiloa saamise järgselt kord aastas ravimi kasu-riski suhet.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708