Autor: Kadi Heinsalu • 15. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Libaarsti kahtluse tõttu kontrollitakse Soomes 500 võõrsilt tulnud arsti

Soome terviseamet Valvira on lubanud uurida läbi kõik viimase 20 aasta jooksul Soome väljaspoolt Euroopa majandusruumi tööle tulnud arstide dokumente. Kokku on neid umbes 500, paljud neist tulnud Venemaalt, ja kontroll võtab kuid, kirjutab Mediuutiset.fi.

Kokku on Valvira registris 25 000 ametliku kutsega arsti, neist 3500 on tulnud Soome välismaalt. Valviran selgituste järgi tehakse uuring nii kiiresti kui võimalik. Abi saadakse teistelt ametiasutustelt, kui vaja. "Uurimine võib kesta kuid," teatas lubade osakonna juhataja Jussi Holmalahti teisipäeval peetud pressikonverentsil.

Väidetavalt Venemaa ühe ülikooli võltsitud arstidiplomiga töötava Esa Laihoga seoses on kahtlus juba nelja surmajuhtumise osas ja uusi episoode on lisandumas, kirjutas Mediuutiset. Samuti on ta oma töös kirjutanud tuhandeid retsepte, mille õigsust asub kontrollima Soome haigekassa Kela. On esitatud tema patsientidele üleskutse endast teada anda, et raviplaani saaks kontrollida, sest pikaajalise ravi äkiline lõpetamine inimese enda otsusel ei ole ka ohutu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099