Libaarsti kahtluse tõttu kontrollitakse Soomes 500 võõrsilt tulnud arsti

Soome terviseamet Valvira on lubanud uurida
läbi kõik viimase 20 aasta jooksul Soome väljaspoolt Euroopa majandusruumi
tööle tulnud arstide dokumente. Kokku on neid umbes 500, paljud neist
tulnud Venemaalt, ja kontroll võtab kuid, kirjutab Mediuutiset.fi.

Kokku on Valvira registris 25 000 ametliku kutsega arsti, neist 3500 on tulnud Soome välismaalt. Valviran selgituste järgi tehakse uuring nii kiiresti kui võimalik. Abi saadakse teistelt ametiasutustelt, kui vaja. "Uurimine võib kesta kuid," teatas lubade osakonna juhataja Jussi Holmalahti teisipäeval peetud pressikonverentsil.

Väidetavalt Venemaa ühe ülikooli võltsitud arstidiplomiga töötava Esa Laihoga seoses on kahtlus juba nelja surmajuhtumise osas ja uusi episoode on lisandumas, kirjutas Mediuutiset. Samuti on ta oma töös kirjutanud tuhandeid retsepte, mille õigsust asub kontrollima Soome haigekassa Kela. On esitatud tema patsientidele üleskutse endast teada anda, et raviplaani saaks kontrollida, sest pikaajalise ravi äkiline lõpetamine inimese enda otsusel ei ole ka ohutu.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.