Autor: Violetta Riidas • 15. november 2011
Ainult tellijatele

Uus loetelu muudab E-ainete muutma senisest arusaadavamaks

Lisaainete kasutamine toidus muutub peagi praegusest veelgi turvalisemaks ja arusaadavamaks tänu kahele õigusaktile, mille Euroopa Komisjon täna heaks kiitis. Kasutusele võetakse kaks uut loetelu, milles on toodud toidu lisaained ja toidu koostisosades kasutatavad lisaained, kirjutas Tarbija24.ee.

Lisaainete loetelu rakendamine algab 2013. aasta juunist. Määrus koostisosades sisalduvate lisaainete nagu ensüümid, lõhna- ja maitseained ning toitained kohta jõustub aga kakskümmend päeva pärast avaldamist Euroopa Liidu Teatajas. Loetelud võimaldavad tarbijatel ning toiduainetööstuses tegutsevatel ettevõtetel ja kontrollasutustel kergesti kindlaks teha, milliseid toidu lisaaineid millistes toiduainetes on lubatud kasutada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708